Silivri Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Başkanvekili Suna Göçengil'in Meclis Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlara havale edilen 4 gündem maddesi görüşüldü. Daha önce İşadamı İbrahim Arıkanlı ile Silivri Belediyesinin MEF Üniversitesi için yaptığı protokolde üniversite inşaatının 31.12 2013 tarihinin 31.12 2014 tarihine uzatılması talebine AK Parti gurubu ve Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir ret oyu verdi.
İçkili yerler ile ilgili değişiklik
Şubat ayı birinci oturumunda ilgili komisyonlara havale edilen, Silivri'de ki içkili yerler bölgesinde değişiklik yapılması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ilgili müdürlüğe iade edilerek bekletilmesine karar verilirken, 2014 yılı tıbbi atık ücretlerinin tespiti ile ilgili gündem maddesi ve Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Selimpaşa Mahallesi, Bedesten Çarşısındaki 11 ve 16 nolu dükkânların, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili gündem maddesi oy birliği karara bağlandı.
Yönet: Uygun değil!
Silivri Belediye Meclisinin 4. Gündem maddesinde yer alan, Silivri Belediyesi'nce MEF Üniversitesine tahsis edilen ve yapılan protokolün 7. Maddesinde belirtilen inşaat başlama tarihi değişikliğine ise AK Parti Gurubu ve Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir ret oyu verdi. MEF Üniversitesi ile ilgili AK Parti Gurubu adına söz alan meclis üyesi Yalçın Yönet; "Bizim daha önce de MEF üniversitesi ile ilgili çekincelerimiz vardı. Bu değişiklik hukuken uygun değil. Oyüzden şu anda yapılmak istenen bu değişikliğe ret oyu vereceğiz" dedi.
Kandemir Işıklar'a teşekkür etti
MEF Üniversitesinin inşaata başlama tarihinin değişikliği ile ilgili mecliste söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, bu değişikliğe ret oyu kullancağını ifade ederken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a hazineye ait yerleri planlara üniversite yeri olarak işleterek, bu yerlerin birilerine peşkeş çekilmesinin önüne geçtiği için teşekkür etti. Kandemir; Protokol şartlarına göre üniversitenin inşaatına 2013 tarihinde başlanması gerekiyordu. Hadi bir yıl daha uzattık diyelim. 1 yıl sonra tekrar uzatılmayacağı ne malum. Zaten önümüzde seçim var. zaten şartlara uymadığı için protokol iptal olmuş. Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ın ilçeye bir üniversite kazandırma heyecanını anlıyorum ama bırakalım iktidara gelecek kişi bununla ilgili planlamayı yapsın. Ayrıca buradan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür ediyorum. Hazineye ait olan yerleri planlara üniversite yeri olarak işleterek bu yerlerin birilerine peşkeş çekilmesinin öne geçti. Ben Mart ayı meclis toplantısına katılmayacağım. 5 yıl birlikte görev yaptığım meclis üyesi arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum" diyerek vedalaştı.